bir ileri bir geri



Habertürk’ün internet sitesi incelik yapmış, yarın sabah (birkaç saat sonra) saatlerin geriye alınacağı hatırlatmasının altına bu uygulamanın sağladığı avantajları anlatan bir de haber hazırlamış. Malum, matbu basında ön sayfanın küçük bir köşesine “aman ha, unutmayın!” kabilinden bir ibare konularak mesele geçiştirilir. Habertürk’ün zahmete üşenmeyen sitesi, geçiştirmemiş; üstelik bu işin her yıl orta ölçekli bir hidroelektrik santrali kadar enerji tasarrufu sağladığını da belirtmiş.

Ee güzel işte! Daha ne olsun? Dahasını haberin altına onlarca yorum (son baktığımda 44’tü) bırakan okurlardan dinleyelim. İmlâ onlarındır:

- bu hükümetle ancak 1 ileri 2 geri...
- sabah kalinca karanlik oluyor elektrik yakiyoruz, aksam hava erken karariyor elektrik yakiyoruz.. nesi tasarruf anlayamiyorum ben. bilen aciklasin ne olur?
- yarın anasayfadan tekrar anımsatırmısınız. teşekkürler.
- sabah 1 saat erken kalktık akşam hava kararmadığı için işten çıkamadık bir daha geri gelme yaz saati.patronlara yaradı sadece.
- türkiyenin kıymetini bilelim başka türkiye yok türkiyede olan su kaynakları 4 mevsim dünyada hiçbir ülkede yok kıymetini bilelim
- bu saçma bir uygulama.çünki,artık dağ taş aydınlatılıyor.tasarruf diye bir şey yok ki.nerde kalmış gün ışığından yararlanmak
- bırakın kalsın ozaman daha ne diye geri alıyorsunuz..
- türkiyede ortalama 8 saat uyunuyorsa eğer,erken yat erken kalk pozisyonumuzu korursak eğer,1 saat güne erken başlarsak,hesine göre değişir tasarruf,ne kadar çok uyku o kadar çok tasarruf tabi :)
- iide aga 4 ne alaka niye 3 değilde 4 niye 1 değilde 4 :)
- saat 4 cunku ülkemizde hayatın durduğu saat ayrıca saat 4 dünyanında durduğu an. biraz bakarsanız saat 4 de tum dunyada hareket cok yavaslar cunku verimli zaman okyanusa denk geliyor.
- insanları depresyona sokup, antidepresanlara verilen paralar n'olacak?
- nasıl bir beyin tasarruf olduğunu hesaplamış anlayamıyoruz. insanları bunalıma sokmaya ne hakkınız var.. tasarruf değil tam tersi bir sürü maddi ve psikolojik zarar..
- çok saçma bir uygulama,ben öyle avantaj falan inanmıyorum,,dünya bunu terk etmeli
- bilmem nekadar elektrik tasarrufu yapıldığını yazmışsınız ve saatları geri alın diyorsunuz.allahaşkına,lillahaşkına neolur nasıl bir enerji tasarrufu yaptığımızı da açıklarmısınız.bilimsel olarak.iş yerine karanlıkta gidiliyor çalışırken lambalar yanıyor.okullar karanlıkta ders yapıyor lambalar yanıyor.insanı enayi yerine koymayın allahaşkına.
- hala ortaçağ düzenine devam
- 08:29 dunyanin nerelerini gezdin de salliyorsun bu su kaynaklari baska yerde yok diye... :) sen hic rusya ya geldin mi? 24 saat suyu acik birak, alt kata su basmadikca su parasi gelmez. su sikintisi nedir bilinmeyen yer gormemissin. ingiltereye git 11 ay yagmur yagar. yani turkiye sinirlarinin disina cikmadan sallamayin, biraz akilli olun yahu...
- eskiden saat 02'de geri alınırdı...böylece barlar,restaurantlar'da 1 saat fazla eğlenilirdi...şimdi akp bu saati 04'e çekerek o bir saat fazla eğlenceyi insanlara çok görüyor...yani 2 de henüz kapanmamış mekanlar 4 te kapanmış olduğundan saatlerin geri alınmasından faydalanamıyor eğlenmekte olan insanlar...zaten akp de eğlence istemiyo değil mi?
- kardeşim çılgın mısınız siz? saatler geri alındığında 1 saat daha geç kalkacağız!! kpss'ciler sakın sınavı 1 saat önce sanmayın,2 saat erken gitmiş olacaksınız yoksa! dikkatli hesap yapın!! düşünün sabah 8de kalkıyorsunuz, ama saatler geri alındığı için uyandığınız saat aslında 7 olacak ve dolayısıyla 8e kadar 1 saat daha fazla uyuyacaksınız. umarım anlaşılmıştır;çünkü 1saat erken kalkacağız gibi yanlış bir mantığı nasıl kurdunuz merak ediyorum.
- arkadaşım saatler 1 saat ileri alınmıyor geri alınıyor yani böylece örnek olarak pazartesi saat 8 de kalkacak bir kişi 1 saat daha fazla uyumuş olacak.hay bin matematik!
- sahi... saat kaç oldu yav...

Birbirleriyle konuşan, bağıran, çağıran, hislenen, üzülen, sinirlenen, makara yapan, gülücük koyan bu arkadaşlar kim? Bu haberin altına bu kadar yorumu nasıl bırakabiliyorlar? Nasıl böyle bir şeye ayıracak vakitleri oluyor ve ben bunları neden okuyorum?

Saatler diyorduk… Bir saat geriye. Ya da neyse, boş verin….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen ne dersin?

yeşil sos niye bitti?

Şehrin merkezinde çok iyi bir patatesçi var. Merkezde ama azıcık da saklanmış bir yerde; oralardan geçiyorsam bazen uğruyorum. Kuyruktaki tu...