the daily radikal



Alıştım artık, lise yıllarından beri Radikal okuyorum (zaten o yıllarda çıkmıştı.) İyi kötü veriyor günün malzemesini. Hiç hazzetmediğim bazı yazarları bir kenara, sevdiğim yönleri de çok gazetenin. Ama insan bir gazetenin düzenli okuruysa fazlasını bekliyor. Bazı sayfalarından daha da fazlasını hatta. Mesela içine her renkten, her sesten haber sığdırabileceğin Yaşam sayfasından…

Tamam her gazete gibi (hatta çoğundan da daha iyi bir seçkiyle) günlük yabancı gazeteler taranıyor, çevriliyor vs. Düşünün, dünya kadar malzemeniz var. Tek bir dil (İngilizce) bilseniz bile yeter. Çin’den İran’a her yerde İngilizce yayınlar çıkıyor. Ama görünen bazen öyle çok da aranıp taranmadığı. Bugün olduğu gibi tek bir gazete okumak yetiyor (serviste çok az kişi çalışıyorsa, işler değişir tabii)

İlgili haberler aşağıda.

Bunlar son sayfadan:
Hislerini dinleyip moda yaratıyor (AP)
Lohan’ın aşk hayatı pembe dizi tadında (The Daily Mail)
Dumansız sigara yasak savar mı? (The Daily Mail)
Tiryaki kargalar yakalandı (The Daily Mail)
İkizler bilimkurgu karakterine dönüştü (The Daily Mail)
O eksik tek parça Harris için üretildi (The Daily Mail)

Bu da ikinci sayfadan:
İleri yaşta engelli bebek riskine veda (Nafiz Albayrak imzalı, sayfanın Türkiye kaynaklı tek haberi)
BP ‘Etkisi az’ diyor, görüntüler yalanlıyor (AA, bu da dışarının haberi ama bir Türk ajansından)
İleri otizmli oğlunu öldürdü sarılıp yattı (The Daily Mail)
Babalar da doğum sonrası depresyona girermiş meğer (The Daily Mail)
Suudi kadın din polisini dövdü! (The Daily Mail)
Anne iki küçük çocuğunu pedofil babadan kurtarmak için öldürdü (The Daily Mail)
Dünyanın ilk ses oyuncağı bu mu? (Yaşam Servisi, nedense bir tek bunda servisin ortak imzası var)

Kısacası Daily Mail, Daily Mail, Daily Mail… Haberler iyi de, okumak istesem gider Daily Mail okurum, neden Radikal okuyayım ki?

5 yorum:

  1. radikal yaşam'ın eski bir stajyeri olarak söyleyeyim. evet en büyük dert eleman sıkıntısı. radikal malum nedenlerden büyük bir bütçe sıkıntısı yaşıyor. yaşam servisi, bir eleman daha fazla olsun diye devamlı stajyer arıyor. öyle hızlı çalışıyor ki servis, bütün haberlerin daily mail'den çevrildiği fark edilmemiştir bile.

    YanıtlaSil
  2. ben de öyle tahmin ediyorum, hatta o yüzden biraz kayırarak yazdım zaten. Seviyorum, daha iyi olsun istiyorum, ayrıca gayet dürüst bir şekilde haberin kaynağını yazmasalar kimsenin ruhu da duymazdı.

    YanıtlaSil
  3. tabi canım. haberin kaynağını yazmaları, yerel tatlar katmaları, bize hitap edecek şekilde kısaltmaları gerçekten de çok güzel. başka gazetelerde hiç bakmadığım yaşam haberlerini radikalde gördüğüm zaman ilgimi daha çok çekiyor. daha bir okunası

    YanıtlaSil
  4. Birgün'ü nasıl buluyorsun azizim?

    YanıtlaSil
  5. ukalalık gibi alınmasın da, sayı olarak çok az haber var birgün'de. Çarçabuk bitiyor gazete. Ama dünya ahvaline ilgisi iyidir yine de.

    YanıtlaSil

Sen ne dersin?

yeşil sos niye bitti?

Şehrin merkezinde çok iyi bir patatesçi var. Merkezde ama azıcık da saklanmış bir yerde; oralardan geçiyorsam bazen uğruyorum. Kuyruktaki tu...