bakana bakanlar


Bakana bakmak bazen bakmaktan daha zevkli geliyor. Bir kadının ardından bakan erkeklere bakmak mesela; minibüse binen kadını baştan aşağı süzen diğer kadına bakmak. Haince bir zevk.

Nihai noktası fotoğrafçıya bakmak. Bizim için bakanlara... Hollanda'nın epey sıkıcı siyasi sahnesini (gerçi neresi eğlenceli ki?) takip eden bir grup fotomuhabir birbirlerine baktıkları bir internet sitesi kurmuş; ismi hebbediekiek. "Poz ver" gibi çevrilebilir Türkçe'ye.

Poz vermiyorlar elbette; kan ter içinde işlerini yapıyorlar; ama iyi de poz çıkıyor doğrusu. Sonradan bakıp eğleniyorlardır. Buraların siyasetine de başka türlü katlanılmaz zaten.


3 yorum:

  1. göreni görünce körlük sempatikleşiyor: hiç kimseyi görmeden nasıl bir başkasına bakabilirsin? kendini seyretmiyorsan nasıl konuşabilirsin?

    YanıtlaSil
  2. bugün okuduğum namaz kitabında, gözleri kapatarak namaz kılmanın mekruh olduğunu söylüyordu yazar. gülümsedim: secdede, rükuda, hatta bazen kıraatta gözlerimi kapatırım: namaz kılarken ne diye maddeye talip olayım ki?

    allah'ı görmek isteyen biri neden namazda gözlerini açsın? ben kapatırım: görmekten sıkıldığım için. gördüğüm her neyse hatalarımı gösterir: ben hatasız olanı görmek için namaz kılarım (düzenli namaz kılan, örnek bir mümin değilim): allah'a şahit olmak güzeldir.

    yenal, hollanda'da bir camiye gidip gözlem yapsan? müslümanlar ne alemde orada? nasıllar? ne yer ne içer, nasıl yaşar bu insanlar? birbirleriyle ilişkileri nasıl? anlatsan ya!

    hollanda'daki müslümanlar ile buradakiler arasında fark var mı? ne? dinlemedeyim.

    YanıtlaSil
  3. :) gidersem bir gün, yazarım tabii.

    YanıtlaSil

Sen ne dersin?

yeşil sos niye bitti?

Şehrin merkezinde çok iyi bir patatesçi var. Merkezde ama azıcık da saklanmış bir yerde; oralardan geçiyorsam bazen uğruyorum. Kuyruktaki tu...