her zaman inanma

İşimiz bazen abartmak. Dikkatle okuyunuz.

5 yorum:

  1. abartmak kabahat olabilir: ama, eğer herkesin kör olduğu gerçeğe bakıyorsa gözlerin abartabilirsin: çünkü böyle bir durumda senin gözlerin herkesin gözleridir. sen herkesin yerine gören birisin:

    ama ölümü ne kadar abartabilirsin? sınır nedir burada? bunu düşünürüm ben. hep.

    YanıtlaSil
  2. ismail, şu ilk paragrafta dediğin bütün gazetecileri sonsuza kadar aklar :)

    YanıtlaSil
  3. yenal,

    gazeteciler yalan uzmanıdır, hem yalan söyleme hem de yalanı seçme konusunda dikkat sahibidirler (gazetelere yazı yazan, gazetecilik eden roman yazarlarını gözünün önüne getirmeni isterim) yalanı seçmek için onun ne olduğunu bilmelidir bir gazeteci: öyle ise yalanın oluşma/ ortaya çıkma sürecine vakıf olmayan birinin pek de iyi bir gazeteci olduğu söylenemez.

    öte yandan bu noktada gazeteci tersine bir cerrah gibi davranmalıdır (en azından ahlak sahibi gazeteciden bunu isteriz) başkalarının açtığı yaraları iyi ederken o yaradan, hiç yaralanmamış insanları haberdar etmeli gazeteci: yalancının mumunu söndürmek saf bir meleğe düşmez! yalancının mumunu yalanın ne olduğunu bilen dürüst bir yalancı söndürebilir. bu durumda doğrunun ışığını getirmek için yalanın mumunu söndürebilecek iki kişi var: romancı ile gazeteci.

    geçtiğimiz yüzyıl bu ikisinin ortak yapımıdır biraz da.

    YanıtlaSil
  4. Anladık Çok bilgili entellektüel yabancı dile hakim birilerisiniz. Ama asab bozucusunuz. Madem bir şeyler paylaştın bunun türkçesinide yaz altına. Ama zahmet verdik ki biz cahil maraba kullarınız ne anlayacak elin gavurunun dilinden.

    YanıtlaSil
  5. peki.

    diyor ki twain: "ölümüme dair haberler çok abartılı."

    YanıtlaSil

Sen ne dersin?

yeşil sos niye bitti?

Şehrin merkezinde çok iyi bir patatesçi var. Merkezde ama azıcık da saklanmış bir yerde; oralardan geçiyorsam bazen uğruyorum. Kuyruktaki tu...