hukuku çiğneyenler

2023’ün ilk yazısına sitemle başlayayım. 


Sosyal medyanın nasıl marazi, nasıl sıkıntılı bir yer olduğuna takılan biri değilim. Küfür, linç, aptallık; bunları da çok önemsemezseniz, geçip gidiyorsunuz. 


Canımı sıkan tek bir yanı var sosyal medyanın. Aranızda bir hukukun olduğu, yediğiniz içtiğiniz, gülüştüğünüz dertleştiğiniz insanların bu hukuku çiğnemesi… Yani sizi unfollow etmesi. Üstelik bunu sessiz sedasız yapması. Aylardır belki yıllardır görüşmediğiniz birine iki çift bir şey demek, bir haber vermek için mesaj atmaya çalıştığınızda bir bakıyorsunuz sizi unfollow etmiş. 


Neden? Arada ne oldu? Görüşmedik bile.

Birinden soğursunuz, sıkılırsınız artık görüşmek de istemeyebilirsiniz; hayatta elbette bunlar var ama onun da (belki hemen değil ama bir gün) fark edebileceği şekilde takipten düşmek… Açık ve net bir şekilde “seninle ilgilenmiyorum” demek. Buna gerek var mı? Gereksiz ve beklenmedik bir sertlik bu. 


Gereksiz olduğu için de daha çok düşündürüyor.

2 yorum:

  1. İlk bu mecralar başladığında herkes birbirini takip ediyordu, şimdi o bile kurala bağlanmış/ çocuklardan öğreniyorum/ İlişkiler oradan başlayıp bitiyor olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Aylardır görüşülmeyenle ömür boyu da görüşülmeyebilir, hiç itirazım yok. Ben yıllarca görüşülmese de iki dakikada eski rayına yeniden oturan ilişkiler ararım. Ama insanın görüşmediği kişileri bir ağırlık gibi taşıdığını düşünmesi... Hafiflemek, yüklerinden kurtulmak, kendince esenliğe çıkmak için geçmişteki ilişkilerden de kurtulması. Bu sert bir yaklaşım ve beni biraz düşündürüyor doğrusu. Sevgiler, selamlar.

    YanıtlaSil

Sen ne dersin?

yeşil sos niye bitti?

Şehrin merkezinde çok iyi bir patatesçi var. Merkezde ama azıcık da saklanmış bir yerde; oralardan geçiyorsam bazen uğruyorum. Kuyruktaki tu...