korkma ben varım



Geçen haftadan beri dergide hemen herkes Inception’ı konuşuyor. Merak had safhada. Benim ne olup bittiği hakkında hiçbir fikrim yoktu, neyse ki anlattılar... “Christopher Nolan’ın yeni filmi, rüyalar üzerine, şöyle güzel, böyle güzel” dediler. Hatta Çağla (Kalafat) fragmanda görüp tav olduğu bir sahneyi hararetle tarif etti: Filmin kahramanları, Budapeşte veya Prag gibi bir şehirde yürürken, şehir, yani rüyadaki şehir, arkalarından bükülerek kapanmaya başlıyor... Ya da buna benzer bir şey. Güzel bir sahneye benziyor.

Şimdi benim bu Nolan Efendi’yle pek aram yoktur, ne Memento’dan ne de Dark Knight’tan hazzederim. Seyrettiğim filmleri arasında bir tek Insomnia’yı beğendim. Al Pacino farkı belki. Neyse zevkler ve renkler işte, sevenine lafım olmaz.

Ama şu üstteki fotoğraf… Filmin fragmanını izlemedim, konusunu okumadım; fotoğrafa da tesadüfen rastladım. “Korkma ben varım” diye sesleniyor sanırım Michael Caine.

Hazret çağırıyor, el mecbur, gideceğiz…

7 yorum:

  1. ''Imsomnia'' Nolan hazretlerinin en zayıf işidir:)

    YanıtlaSil
  2. zevk meselesi çetinim, peki klişelerin efendisi batman begins (aha benim laf da klişe oldu bu arada) bile dark knight'tan iyidir desem :)

    YanıtlaSil
  3. "Başlangıç"lar istisnalar hariç her zaman mukemmel sonuçları verirler:)

    YanıtlaSil
  4. oturuyorum izliyorum valla. kim yazmış kim çekmiş bakmıyorum. bende bi sorunmu var acep. :)

    YanıtlaSil
  5. o adsızda ben oluyorum galiba. kendime uğur diyorum. niye beceremedim bu twitter blog vs işini yav.

    YanıtlaSil
  6. Insomnia, bir iskandinav (isvec?) filminin yeniden cevrimi degil miydi? Ben orjinalini izlemistim, birlikte izledigim bir arkadas da uyumustu filmi izlerken. Memento'nun fikri doneminde yeniydi o yuzden severim. Inception'a gelince gidip gorecegiz ama hali hazirda izlemis olanlarda bir hayal kirikligi var. Cok imkanli filmi aksiyona bogmuslar diyorlar.

    YanıtlaSil
  7. the prestige iyidir...

    YanıtlaSil

Sen ne dersin?

yeşil sos niye bitti?

Şehrin merkezinde çok iyi bir patatesçi var. Merkezde ama azıcık da saklanmış bir yerde; oralardan geçiyorsam bazen uğruyorum. Kuyruktaki tu...